Världens största sporter

Nästan alla har en sport som de brinner för, och i många fall delar hela länder samma kärlek till en viss sport. Oavsett om det är stöd för ett visst lag eller ett individuellt intresse kan hela världen kartläggas utifrån idrottens popularitet. Här är en lista över världens mest spelade sporter. För senaste nytt inom sport klicka dig vidare till sportnytt.nu.

Volleyboll

Enligt forskning finns det cirka 800 miljoner människor i världen som spelar volleyboll minst en gång i veckan. Volleyboll spelas främst i Västeuropa, Nordamerika och Indien och sporten har uppskattningsvis 900 miljoner fans världen över. Spelet har över 220 anslutna nationella förbund.

Basket

Federation of International Basketball Associations uppskattar att minst 450 miljoner människor spelar denna sport runt om i världen. Det är en populär sport i USA och Kina, liksom i Kontinentaleuropa och Sydamerika, vilket gör den till en av de mest spelade globala sporterna. National Basketball Association (NBA) – en professionell basketligan för män i Nordamerika – är den mest betydande professionella basketligan i världen när det gäller konkurrens.

Fotboll

Fotboll dominerar idrottsarenan i nästan alla europeiska länder som Storbritannien, Tyskland, Frankrike, Spanien osv. Enligt ledande sporttidskrifter spelas sporten av cirka 250 miljoner spelare i över 200 länder och FIFA World Cup är den mest sedda idrottstävlingen i världen.

Ishockey

Hockey hamnar utan problem på topp 5 listan av de mest populära sporterna.

Golf

Golf är den största yrkesmässiga sporten i utvecklade länder som USA, Storbritannien, Japan, Sydafrika och Korea. Det är den åttonde mest populära sporten i världen och Golf har 450 miljoner fans runt om i världen.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*